П`ятниця, 20.09.2019, 15:53
Ставчанський професійний ліцей 
New Cell
Головна | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Міні-чат
200
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Бути кухарем – престижно!
Кондитером – дивовижно!
Творчість рук, спокій сердець –
нашим витворам вінець.

 

Головне завдання кухаря – готувати не тільки смачну страву, але й корисну та поживну.
Готування їжі – давнє мистецтво! Адже “Добрий кухар вартий семи лікарів”, - так мовить народне прислів’я. Кожен народ має свої традиції і особливості харчування, пов’язані з географічним положенням, кліматом, історією країни, її економікою, бо кожна людина має право на смачну та корисну їжу.Знання кулінарних секретів можна розглядати з такої точки зору: поступово  ми будемо все більше й більше переконуватися в тому, що тільки здорове може бути красивим. А в тому, що наше здоров’я залежить від правильного харчування, немає сумніву.

Щоб оволодіти всіма тонкощами мистецтва приготування їжі, справжній кухар повинен:

Вміти: 
—    готувати та оформляти страви і кулінарні вироби; 
—    готувати усі види гарячих та холодних соусів, гарнірів, солодких страв;
—    оформляти та відпускати різноманітні дієтичні страви;
—    страви для лікувально-профілактичного харчування; 
—    відповідати за рецептури та технології виготовлення страв.

Знати: 
—    технологію виготовлення;
—    вимоги до якості; 
—    терміни та умови зберігання;
—    порціонування, оформлення та подавання страв;
—    види та особливості сервіровки столу; 
—    правила складання  меню (святкового та щоденного), заявок на продукти; 
—    порядок ведення обліку та складання товарних звітів.

Значення професії в житті людини залежить не стільки від характеру роботи, скільки від того, як до нього ставиться сама людина, наскільки професія відповідає її запитами і можливостям.

Кондитер повинен знати:
—    технологію виготовлення кондитерських виробів, способи їх оздоблення;
—    основні властивості сировини, напівфабрикатів, які використовують для приготування бісквітів, тістечок, тортів;
—    рецептуру виготовлення кондитерських виробів;
—    устрій та правила експлуатації обладнання.

Кондитер готує:
—    різні види тіста (заварного, пісочного, бісквітного, пряничного);
—    дотримується технологічного процесу;
—    здійснює контроль за нормами використання сировини;
—    використовує різне обладнання та пристрої.

Часто–густо за зовнішньою привабливістю професії приховані її складності та труднощі. Розподіл професій на погані й хороші, легкі й важкі – помилковий. Обладнані майстерні всім не обхідним інвентарем, новісінькими столами, сучасною технікою допоможуть Вам:
—    раціонально та ефективно організовувати працю на робочому місці;
—    дотримуватися норм технологічного процесу;
—    не допускати браку в роботі;
—    знати та виконувати вимоги нормативних актів про охорону праці та навколишнього середовища, додержуватись норм, методів, прийомів безпечного ведення робіт;
—    у майбутньому працювати в найсучасніших закладах громадського харчування.

  

Освітня програма з професії "Кондитер"

 

Вхід на сайт
Погода
Ставчаны 
Пошук
Календар
«  Вересень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Друзі сайту
  • НМЦ ПТО
  • Copyright MyCorp © 2019
    Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz